петък, 11 декември 2015 г.

Румен Димов: Какъв "Лазур", какъв Разград? Созопол има най-добрия стадион!

Главният мениджър на Созопол говори разпалено по време на пресконференцията след мача с ЦСКА от четвъртфиналите на турнира за Купата на България (0:3) на стадион „Българска армия”. Димов съобщи, че Созопол ще подаде жалба срещу съдията Георги Игнатов.
„С този съдия имаме закачка, достатъчно мачове и то на най-високо ниво в Б група ни е свирил, патили сме си от него. Съдийството в този мач - без коментар. Вие тук повечето обичате ЦСКА и е нормално да гледате от друг ъгъл, ние също гледаме от друг ъгъл, особено в началото”, каза Димов.
„Всички си мислят, че като имаме член на изпълкома, ни помагат. Напротив – най-ощетени сме”, добави той. Както е известно, член на изпълкома на БФС е кметът на Созопол Панайот Рейзи. Димов продължи с призив медиите да посетят стадиона в морското градче, като беше категоричен, че Созопол разполага с може би най-добрата база в България.
„Заслужена победа на ЦСКА, ние си имахме моментите, когато ако бяхме вкарали, щеше да ги видя ЦСКА. Вие знаете ли модела Созопол, стадиона, начина, по който сме създали този клуб? Ние сме професионален клуб с най-малък град. Този клуб го създадохме 2008 г., всичко е по желание на кмета и моя пътека. Аз съм разработил стратегията и благодарение на това, което следваме, ние сме тук. Преди 5-6 години Созопол играеше със селата.”
„Влизали ли сте в съблекалнята на гостите тук на стадион „Българска армия”? Срамота! Счупена печка, страх ни е да я пипнем, че ще се запалим. Ние имаме най-добрата база, какъв Лазур, какъв Стара Загора, какъв Разград. Ние имаме най-добрия стадион с най-добрата организация. Не сте дошли да видите. ЦСКА като дойде, казват, че такова чудо и срещу Базел и Ливърпул не е имало. Градът е 3500 души, 1500 идват на стадиона. Всички говорят за академиите на Ловеч, на Разград. Елате да видите какво имаме ние. Елате, вижте и снимайте. Динамо Москва се обаждат, искат 4 седмици в Созопол. Много руски отбори искат да дойдат заради ситуацията с Турция. И това без една стотинка от европейки средства, всичко от общината и спонсори. Всичкото го правим за децата. Това е по-важното от днешния мач.”
„Не знаете Панайот Рейзи какъв човек е. Той изобщо не се интересува от съдийство. Ако някой кмет ви каже, че не стигат парите за спорт, да си хваща чантичката и да си заминава. До 5 години ви гарантирам, че ще влезем и в „А” група и когато влезем, не искаме да сме като асансьор с влизане и излизане. В момента не сме готови. Ние сме здраво стъпили на земята. Може да паднеш и с 0:5, но сме паднали с високо вдигната глава. А ако ЦСКА имаше нашата база? ЦСКА трябва да играе в Европа! А ние ще развиваме футболистите, защото всеки един ще бъде наблюдаван”, завърши Димов.

Няма коментари: