четвъртък, 2 юли 2015 г.

Созопол ще бъде домакин на големия финал на "Ариана Аматьорска лига

Големият финал на шестото издание на "Ариана Аматьорска лига" ще се състои в Созопол на 3-5 юли. Крайморският град ще приеме за първи път заключителния турнир от популярната надпревара за футболисти аматьори.

Събитието ще събере осемте най-добри отбора от шестте регионалните финала, които се провеждат в последните няколко седмици.

В досегашните пет издания на "Ариана Аматьорска лига" винаги домакинът на големия финал е бил различен. Тази година организаторите от "Ариана" се спряха на Созопол заради развитието на града като дестинация за футбол. Само преди месец Созопол беше един от домакините на европейското първенство за юноши.

Големият финал ще се проведе с участието на осем отбора - петте регионални шампиона от финалите в Благоевград, Русе, Стара Загора, Пловдив и Варна, както и три отбора от регионалния финал в София.

Място в големия финал си осигуриха Мечките-Булмаркет от Русе, Ел Класико (Благоевград), Sportingbet (Стара Загора), VIP DENT (Пловдив), Свети Влас от регионалния финал във Варна и софийските DANTEK, Малки Страсти и Brigada.

Шампионът на "Ариана Аматьорска лига" ще има възможност да играе мач срещу професионалния шампион на България Лудогорец (Разград) по-късно през лятото. Преди това новият аматьорски шампион ще се подготвя на професионален подготвителен лагер в чужбина.

Големият финал започва в петък с двубоите от груповата фаза, като осемте отбора ще бъдат разделени в две групи. В събота са предвидени елиминациите, в неделя ще се играе финалният двубой и ще бъдат връчени наградите на призьорите.
източник: sportal.bg


Няма коментари: