вторник, 17 февруари 2015 г.

Созопол получи награда от Международната туристическа борса

Усилията на екипа на община Созопол и ангажираността на цялостната политика през последните години за представяне богатството и разнообразието на туристическия продукт на Созопол бе оценено със специална награда от Министерството на туризма. 

По време на официалното откриване нпресцентъра 32-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО , община Созопол бе отличена с награда за „ Професионална представяне на интегриран туристически продукт ПРИРОДА, ИСТОРИЯ, КУЛТУРА”. 

Наградата бе връчена на екипа на община Созопол, който представяше града и който години наред презентира на различни български и международни борси възможностите на Созопол и Черноморец, туристическия продукт и условията за ваканция в общината. Интересът към щанда на община Созопол бе голям. Български и чуждестранни туроператори и хотелиери се интересуваха от нови атракции и събития, които се предлагат в туристическата дестинация. 

Основно професионалния интерес на посетителите на щанда бяха възможностите на културния туризъм и отдиха на децата. Близо 2 000 души посетиха щанда на община Созопол, който тази година предлага уникална визия, съчетаваща презентацията на Созопол и Черноморец като единен туристически продукт.

Един от първите щандове, които посети министърът на туризма Николина Ангелкова бе щандът на община Созопол. Министърът разгледа щанда и поздрави представителите на общината с престижната класация, в която Созопол представя не само своя туристически продукт, но и рекламира страната. Тя пожела успех в класацията на Световния съвет по туризъм и Пътуване и добър летен сезон.

Предстоящият летен сезон пък бе основна тема на работна среща с министър Ангелкова, представители на министерството на туризма и представители на туристическия бизнес по време на Софийската борса. Основният проблем, който туристическия бранш отново повдигна, бе проблемът с визите, както за руснаци и украинци, така и за визите със съседна Турция. 

Няма коментари: