понеделник, 12 май 2014 г.

Созопол продължи уверения си ход към "Б" група след убедителна победа с 4:0 над Левски (Карлово) в мач от 30-ия кръг на Югоизточната "В" група

Созопол продължи уверения си ход към "Б" група след убедителна победа с 4:0 над Левски (Карлово) в мач от 30-ия кръг на Югоизточната "В" група. С новите три точки отборът на Румен Димов уверено крачи към професионалния футбол.

Домакините взеха инициативата още в самото начало на срещата, но до гол така и не можеха да стигнат. Пропуски направиха Любомир Цеков, Станимир Баев и Станимир Митев. В 26-ата минута Мустафа Мустафа все пак разпечата вратата на гостите, след като се оказа непокрит в наказателното поле на Левски и от малката пеналтерия с мощен шут прати топката във вратата на сините от Карлово за 1:0. В 30-ата минута Любо Цеков излезе сам срещу вратаря на гостите Боби Пръмов, но се засуети и изпусна изгодна възможност за нов гол. Юношата на Локомотив (Пловдив) все пак се реваншира за пропуска си и само три минути по-късно вкара второто попадение в срещата, след като засече с глава отлично центриране отдясно – 2:0. В 39-ата минута Станимир Баев навърза цялата защита на Левски и изведе Любо Цеков, който на празна врата от метър-два не се поколеба да направи резултата 3:0.

Второто полувреме отново започна с натиск на Созопол, но и Любо Цеков, и Мустафа Мустафа, и Станимир Баев се изредиха да пропускат пред вратата на карловци. В 73-ата минута Любо Цеков изпусна да се разпише, след като засече топката пред малкото наказателно поле, но коженото кълбо прелетя над вратата. 60 секунди по-късно Станимир Митев все пак вкара ново попадение за 4:0.

Следващите два кръга са решаващи за амбициите на Созопол. В сряда те гостуват на негостоприемния стадион "Миньор" в Димитровград, а в неделя посрещат Верея (Стара Загора).

Няма коментари: