сряда, 4 декември 2013 г.

Номинации на най- добрите спортисти за 2013г.

Стана традиция най- добре представилите се спортисти от община Созопол да бъдат номинирани и да получат признанието на цялата общественост на специална церемония Бал на спортиста, който се организира от община Созопол.

Развитието на масовия спорт и привличането на деца и младежи на спортните терени и площадки е сред приоритетите на общинското ръководство. Развитието и популяризирането на масовия спорт дава и отлични резултати, защото община Созопол може да се гордее с много успели спортисти през изминалата година.

Номинирани спортисти за 2013 г.

Спортен клуб „Бриз”-Созопол номинира Анна Доуганина- републикански шампион за жени по плуване стил „бътерфлай” за 2013 г. И носителка на Европейската купа за девойки за 2013 г. Другата номинирана състезателка от клуба е Мария Захарова- републикански шампион за жени по плуване в стил”кроул” и бронзова медалистка за Европейската купа за девойки за 2013 г.

Номинираните състезатели от СК „Буши до”- град Черноморец са Стоян Христов- републикански шампион за юноши в стил”киокушин” за 2013 г. и Александър Стефанов – републикански шампион в стил „киокушин”за 2013 г.
Най- добре представилите се спортисти от Карате клуб „ Шогун”- Созопол са Васил Гершанов и Мирослав Димитров- медалисти от Европейското и Световно първенство за 2013 г.

Номинираните състезатели на СК по кик бокс „Аполон”- Созопол са Димо Чавдаров- сребърен медалист от Републиканско първенство и Свилен Благоев- бронзов медалист от шампионата на България по силов трибой за 2013 г. От СК „Олимп”-Созопол.
Най- добрите спортисти на общински клуб по борба „ Никола Станчев”-Созопол са Стоян Жабов- републикански шампион по борба свободен стил и Тодор Калов- републикански шампион за юноши по свободна борба.

Сребърните медалисти от Републиканското първенство по гребане Константин Вълчев и Мирослав Иванов са номинациите на Гребен клуб- Созопол. Общински Яхт клуб-Созопол залага на златната медалистка от Ветроходната регата Царево Теодора Дражева и сребърната медалистка Ралица Кичикова.

Номинираните футболисти  от ФК „Созопол” са Атанас Димов- централен нападател от Детско- юношеската школа и Тодор Георгиев- централен защитник от Датско -юношеската школа .

Няма коментари: