Рибарите на 80-тонния кораб “Херсон” в созополското пристанище кърпят мрежите си за улов. 24-метровият морски съд бе застанал на кея в готовност да излезе в открито море.
Сега ловим само копърка, а по-малките лодки - изключителния деликатес - карагьоз. През април чакаме сафрида, обясниха морските вълци. Те били притеснени от поскъпването на горивата, защото излизат в морето всеки ден, а “Херсон” гълта по 350 литра нафта на курс.
Рибарите си вадят хляба само с улов. След като копърката “заври” в мрежите им, носят я в местен цех за преработка. Хит на созополското пристанище е карагьозът, който току-що изваден от морето, върви по 5 лева за килограм. Рибата и тя като хората обича топлото време. Сега, като скочиха температурите, очакваме богат улов, коментираха созополчани.
инфо:www.trud.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар